top of page

Man er selv ansvarlig for at får noget ud af livet så det ikke bare kommer til at foregå hjemme ved fjernsyn og computer hele tiden. Jeg har valgt at bruge en stor del at tiden i Thailand pga. klimaet.

Jeg er en rygmarvs skadet mand fra 1966, som med denne hjemmeside vil prøve at dele lidt ud min viden, om at rejse/opholde sig i Thailand som kørestolbruger.

Jeg har i mange år drømt om at rejse til Asien, men har ikke helt haft modet før, da jeg forestillede mig at det er temmelig besværligt at rejse i Asien som handicappet.
Men så fandt jeg via internettet en handicap indrettet bolig jeg kunne leje i Hua Hin (ca. 220 km syd for Bangkok). Den blev booket til hele Januar måned 2009. Denne tur gjorde at jeg fik mod på mere, og tog så igen derud 4 måneder fra november 2009 til marts 2010.
Herefter har jeg været i Thailand 3x2 måneder hvert år siden.

Du kan herunder finde råd og nyttige tips, for handicappede og andre der gerne vil på ferie i Thailand.

YouTube video med nogle af mine oplevelser i Thailand.

<<< klik for fuld skærm

Nogle sf de udflugter jeg har været på:

Big Buddha, Ca. 20 km fra Hua Hin, tempel med en kæmpe Buddha. I templet kan man få indblik i munkenes liv, og man kan se hvordan thaierne dyrker deres tro.
100 % kørestols egnet.
Broen over River Kwai, Den berømte bro ved Kantanaburi som blev bombet under anden verdenskrig. Var på tog tur over broen og ud gennem junglen og bjergene. En tur der gav lidt at tænke over, da jernbanen blev bygget at krigsfanger og tvangs-arbejder, og der døde mere end 100.000 mennesker i de umenneskelige arbejdsforhold de havde i junglen, med over 40 graders fugtig varme. På museet i Kantanaburi kunne vi også se alt om jernbane byggeriet, og en masse krigs effekter fra anden verdenskrig.
Kantanaburi by og museum er tilgængelig for både manuel og elektrisk kørestol. Men skal kørestolsbruger med toget over river Kwai broen er lidt besværligt hvis ikke man kan støtte på benene, da dørene er MEGET smalle. Er du ikke for tung eller bred om numsen kan de dog løfte dig ombord.

Flydende marked, I et stort område floder og kanaler har thaierne flydende marked hvor de sælger alt muligt fra deres små både. Jeg blev løftet over i en båd og vi sejlede en dejlig tur.
En rigtig god oplevelse der er tilgængelig for handicappede i manuel kørestol. El stole kan ikke løftes ombord. Men man kan så opleve stemningen fra flodbredden.

Abebjerget, få km syd for Hua hin er der en lille landsby på bjergtoppen hvor det vrimler med aber. De er rigtig frække og de går ikke af vejen for at "stjæle" fra gadehandlernes boder. Når de bliver for frække, prøver de lokale beboer at holde dem lidt på afstand ved at skyde småsten efter dem med slangebøsse.
100 % tilgængelig for både manuel og elektrisk kørestol. Men vær forsigtig, og hav ikke noget på dig som du ikke vil miste, da de stjæler alt fra sodavand og til mobil telefoner. ( jeg kommer der aldrig selv mere, da jeg syntesaberne er for nærgående og er bange for at blive bidt.

Elefant show, også området lige syd for Hua Hin. Man kan komme ud og ride på elefant i naturen. Og de har et show hvor de viser en masse tricks elefanterne har lært. Bl.a. køre på 3 hjulet cykel, spille fodbold, basketball og bowling, male rigtige malerier og meget mere.
Dette sted er 100 % kørestols egnet.

Natmarked, Hua Hin har et stort natmarked hvor der kan købes alverdens ting til billige penge. Der er også mange god restauranter. Der er en rigtig god stemning og det hyggeligt at bare sidde og kikke på mennesker. Hvis man skal gøre en go handel, så tag højde for pirat kopier, i thailand kan man købe pirat kopier at stort set alt.
100 % tilgængelig for både manuel og elektrisk kørestol.

Sam Roi Yot, nationalpark 40-50 km syd for Hua Hin. Meget flot sted med mange bjerge og templer. I dalene er der reje og skaldyrs farme lige så langt øjet rækker. Der er nogle flotte strand områder også.
Man kan sejle ud til nogle af små øerne eller ud til et sted med klippehuler og grotter.
Sejlturene er besværlige, men ellers er Sam Roi Yot også mulig at se som kørestolbruger.

Bangkok, er et sand mylder af mennesker og trafik, og har endnu ikke oplevet så meget af byen. Men har besøgt konge slottet og den tilknyttede store og imponerende tempel område. Her er tempel bygninger beklædt med guld og ædelsten.
Ved besøg her skal man huske at være iklædt tøj der dækker ben og skuldre, og udvise respekt for kongen.
Bangkok er ikke det bedste sted for kørestolbruger  fordi man bliver nødt til at køre på vejen, og trafikken her er meget farlig. Så når jeg er i Bangkok tager jeg hellere en taxi rundt i byen. Det er meget billig at køre med "TaxiMeter" biler.
100% tilgængelig for både manuel og elektrisk kørestol. Dog kan man ikke komme ind i templerne med kørestol.

Cha Am, hyggelig turist og fiske by 20 km nord for Hua Hin. Her er en flere km lang stand promenade med små hoteller, restauranter og resort. Hvis man er til fiske restauranter er Cha Am byen hvor der stort udvalg.
Byen, fiskerihavn og strand promenade 100 % tilgængelig for både manuel og elektrisk kørestol.

Prachup Khiri Khan, Flot område ca 100 km syd for Hua Hin. Her er strande og bugte hvor man kan se flotte klippe formationer der står lige op af vandet tæt på kysten.
ved den gamle militær lufthavn helt ned ved kysten kan man se de små sjældne Dysky Leaf aber, som man kan hånd fodrenår de hopper ned fra træerne og sætter sig på din skulder
Der er en Aqua center hvor der er mange akvarier med fisk fra hele thailand området. Og alt her er handicap egnet, og de har finde handicap toiletter.

Prachup Khiri Khan er også meget tæt på grænsen til Burma, så hvis man er der om lørdagen, kan man tage på det store lørdags grænse marked. Her her utrolig smukt og frodig i det bjerg rige område ved grænsen. I dette områder er der en stor natur reservat hvor man kan komme på guide ture ud og se vilde elefanter og andre spændende dyrnår de kommer ud fra junglen for at græsse, og elefanterne tager mudder-bad

Jail House, Dansk restaurant i centrum af Hua Hin. Skulle man få lyst til en god gang rigtig dansk mad, så kan jeg anbefale at besøge Kurt i  '"Jail House". Han sælger også hjemmelavet rugbrød og leverpostej ud af huset.

Her er 2 trappetrin. Men ejeren er flink til at hjælpe kørestolsbruger indenfor.

Thai boksning (Muay Thai), er en god oplevelse hvis man kan lide kampsport. I centrum af Hua Hin er der en bokse arena hvor der arrangeres kampe hver uge. Det er en meget aggressiv sport, hvor der både uddeles slag og spark.
Der er meget larm af musik, råb og skrig under kampene. Thaierne er meget spilleglade og man kan se undervejs at mange penge skifte hænder.
Her er trapper udenfor, men de ansatte er meget villige til at hjælpe kørestolbruger ind.
Barene/pigerne, Hua Hin er ikke som Pattaya, Phuket og Bangkok, hvor de har masser at barer med frække gogo dansere.
Hua Hin har også nogle gader med bar piger, men det er meget anstændige, da det er konge familiens ferie by. Så kommunen og politiet tolerere ikke det helt vilde natteliv. Pas på ned at forelske dig i en bar pige. Det kan komme til at koste dig mange penge, for de er der kun at en grund og det at tømme dine kredit kort.
Det er langt bedre at møde en fornuftig og hårdt arbejdende pige, hvis man drømmer om en Thai kæreste. Disse piger/kvinder er som regel meget mere taknemmelige og drømmer oftest bare om et lettere live sammen med en hvid mand.

 

CORONA, marts 2020 er det 11 år siden jeg første gang var i Thailand. Så nåede lige at få afviklet ALT derude og kommer hjem til dk igen, men nu hvor jeg har været hemme i danmark fuld tid i nogle år, så savner jeg virkelig at være derude i varmen og med de venlige mennesker og fantastiske mad.

Det var været en kæmpe glæde for mig at jeg "fandt" Thailand. Det forandrede mit liv meget, og jeg har i alle 11 år været i Thailand 3 x 2 måneder. Jeg fik mig instaleret med fast bolig, som jeg med små ændringer er blevet perfekt til kørestolsbruger.

Jeg har 2 hjemmelavede motorcykler, 1 lille 125 cc Yamaha hvor jeg sidder i kørestol og køre den, senest i 2018 har jeg bygget en Honda Forza 300 cc med sidevogn, hvor jeg køre op i sidevogne og hopper over på motorcyklen og køre den. Denne MC har meget bedre komfort ved længere ture, så jeg nu kan køre omkring i Thailand. Begge motorcyklerne er min egen design, og har også laver en stor del af ombygningen selv. De har begge Storm P bakgear, hviket man normalt ikke ser i Thailand. Billeder og videoer kan ses under foto og video.

Gennem årene har jeg haft mange familie og venne besøg. Og jeg har hjulpet en del handicappede fra forskellige lande med oplysninger, så de kunnet booke de rigtige hoteller/guesthouse som virker for handicappede.

 

Jeg bruger gerne tid på at hjælpe andre handicappede der ønsker at kommer til Thailand på ferie. Jeg tilbyder endda at booke de billigste billetter med fly selskab der fungere for handicappede, Samt hotel booking, taxi fra/til bangkok, og udflugter med udgang fra Hua Hin.
 

VEJLEDER GERNE DIG MED THAI REJSE.

Min første Thai rejse, 1 måned, Januar 2009.
Rejste 30-12 2008 og kom hjem 28-1 2009.
Fløj direkte fra København til Bangkok, og derefter 220 km i Taxi til Hua Hin. Vi havde booket til nytårsaften på en fin restaurant. Det var en rigtig hyggelig start på ferien.

Vi havde lejet et hus i udkanten af Hua Hin (ca. 6 km fra centrum). Det var et dejligt sted med fine forhold for handicappede. Endda med lift ved pool og spa.

Jeg blev noget chokeret over hvor meget trafik der var i byen, så det var lidt skræmmende at skulle til at bevæge sig rundt med håndcykel på 3-sporet veje og venstre kørsel. Men jeg sprang ud i det på anden dagen, og det gik rigtig fint.

Det var en fantastisk oplevelse at være der, og jeg fandt hurtigt ud af at jeg kunne undvære over halvdelen af mit medicin. For på grund af klimaet havde jeg det meget bedre end jeg har i Danmark.
Jeg var en smule betænkelig ved at skulle rejse helt til Thailand for havde ingen ide om det kunne lade sig gøre at komme omkring med kørestol. Men det skulle vise sig at være forholdsvis let, og absolut ikke mere besværlig end når man rejser syd på , Thaierne er meget flinke til at hjælpe hvis man skal op af et trin eller lignende.

Klik på et billede for at åbne galleri 

Man har kun et liv, brug det , nyd det.

Thailand i kørestol

bottom of page