top of page

Jeg er født i 1966 og haft en god barndom og god familie, skolen var jeg ikke glad for, så kom tidlig i lære som klejnsmed, så var udlært allerede som 19 årig. Jeg hurtigt herefter arbejde som rejse montør, jeg monterede nye anlæg i foderstof fabrikker. Jeg altid har drømt om at komme ud i verden med mit arbejde. 
Men så en morgen mens jeg var hjemme i Danmark i 1989 og skulle op på arbejde var benene ikke som de plejede at være. De var delvis følelses løse, der var en snurrende og stikkende fornemmelse, og havde meget svært ved at gå da jeg næsten ikke kunne mærke benene.
Jeg var ved lægen med det 3 gange i løbet af en ugen før jeg blev indlagt på Neurologisk afdeling på Holstebro sygehus. De hurtige til at tage en rygmarvs prøve, som viste at jeg havde en Herpes Zoster virus i rygmarve (samme virus som Helvedes ild). Det skulle vise sig at pga. der var gået for lang tid inden jeg kom på hospitalet, så var der sket for store skadet i rygmarvs kanalen og jeg har derfor fået varige lammelser fra armhulerne og ned efter.
Jeg har stadig en meget svag berørings følelse i underkrop, men kan overhovedet ikke bevæge benene.
Seksualitet : JA man kan godt have et aktiv sexliv selvom man er rygmarvs skadet. Og har været i forhold, men er pt. single.

Det var lidt af en kamp at komme i gang med livet igen, og der var mange ting jeg skulle lære. F.eks. at komme i bad og komme i tøjet. Så jeg har været indlagt til genoptræning/oplæring på VCR (vestdansk center for rygmarvsskadede) i Viborg, hvor man lære alt omkring at klare en hverdag med sit nye handicap.
Efter ca. 2 år i kørestol kom jeg i arbejde igen. Jeg var heldig at få et job som salgs konsulent i et kørestols firma. Det var dejligt at komme i gang igen og komme ud og møde andre mennesker.

I de første mange år havde jeg lyst til at lære at blive den bedste udgave at mit nye jeg som kørestolsbruger.
Jeg udfordrede mig selv med mange ting. Kørte gokart motorsport, havde egen kart som jeg byggede om til håndbetjening, det var fantastisk at sidde 4 cm over asfalten med 110 km/t.
Jeg sprang Bungy jump fra 60 meters højde med kørestolen spændt fast på kroppen. Kørte både op og ned ad trapper (en gang 6 etager).
Afprøvede meget forskellig sport, basketball, rugby, kørestols race, håndcykel, atletik, vandski, bue skydning, m.m.

Thailand er det perfekte sted til mig om vinteren. Her er et klima der gør mit helbred væsentlig bedre og jeg har betydelig mindre medicin forbrug.
Jeg kan annbefale alle med skavanker og smerter at rejse hertil om vinteren.

Mine køretøjer

I Danmark har jeg en VW Caravelle årgang 2023 invalidebus, den er delvis bevilget, men jeg har selv betalt en hel del ekstra for at få en bil med mere komfort. Jeg blev bevilget en Ford Custom

Min kørestol en en GTM Shock fra Polen, den er luft affjedret. Stolen er håndbygget på mål til mig og det er den bedste kørestol jeg nogensinde har haft. Da den dæmper alle ujævnhederne på dårlige veje.
Har også en elektrisk trækker til at montere forrest på kørestol rammen. Der er en PAWS Touere med 20 tommer hjul , fra Kørestol Eksperten i Viborg. Den er bevilget af kommunen da jeg døjer meget med slid skader i skuldrene efter mange år i kørestol, og den er en rigtig god aflastnings køretøj. 
Jeg har selv tilkøbt dobbelt batteri pakke, ekstra brede baghjul til kørestol + andre små detaljer.

Handicap Trike og ny større mc med sidevogn.

​I Thailand har jeg selv bygget en handicap trike (3 hjulet MC Scooter). Den er bygget af en ganske almindelig 125 ccm motorbike, som er skåret midt over og svejset sammen med en ekstra stel og en platform i aluminiuls dørk plade i midten hvor man kan køre op i kørestol via en Aluniniums rampe bag på. Kørestolen bliver spændt fast og jeg sidder i kørestolen og køre scooteren. 

I 2018 har jeg bygget en større og bedre motorcykel, Honda Forza 300 Maxi scooter, så jeg kunne komme længere omkring med god komfort. Beholdt stadig den gamle mc, da jeg boede 8 km fra centrum, så det er rart at have en reserve, hvis den ene skulle på værksted.
Du kan se mere om denne mc under billeder.
Solgte dem begge inden jeg drog hjem til Danmark i 2020 da der kom corona

Har tidliger hadf denne VW Transportersom var heftig ombygget både ude og inde
Den har været i bil magazinet Vmax med en 4 siders artikkel.

Min rygmarvs skade ligger på T6-T7 (midt i det grønne område på billedet til højre) svarende til at lammelse fra bryst og nedefter. Jeg har derfor ikke fungerende ryg og mave muskler. Dette påvirker min balance ret meget, og det kan være anstrengende at skulle bruge enerig på balancen hele tiden.
At være rygmarvs skadet, kan påvirke kroppen på mange måder, og give en masse følge skavanker.
Jeg har bl.a. både Marlone Stoim (skylnings system til at tømme tyktarm).
Top karteter i blæren (den ligger gemmem mave skindet, og direkte ind i blæren) og 800 ml ben benpose til urin.
Har også ind opereret en Barclofen pumpe i maven (på størrelse med ishocky puk) til at give konstant medicin i meget lille mængde mod spasmer i ben og underkrop. Det giver medicin til 9-10 uger hvorefter den skal fyldes igen på Viborg sygehus.

Her et billede fra 1989 hvor jeg lige var blevet indlagt og stadig kunne gå lidt.
Det var en stor omvældning i mit liv. Men det kunne lade sig gøre at komme vidre og få et godt liv tros alt.

 

Thailand
I 2009 var jeg en måned i Thailand på ferie.... Det var så skønt og vejret gjorde at jeg kunne halvere mit medicinforbrug. Så jeg besluttede mit for at prøve om det var muligt for mig at leve ca halvdelen af min tid derude. Så det har jeg gjort siden og jeg nyder det rigtigt meget. 
Jeg har lejet et hus 7 km fra centrum af byen. Huset er langtids lejet for 3 år af gangen og har i 2018 skrevet kontrakt for uyderligere 3 år. Jeg har for egen regning bygget huset om så den fungere perfekt til mine behov. b.a. har jeg brække et af badeværelserne helt ned og bygget en i europædisk standartog hvor bruser og toilet er lige ved siden af hinanden, Så jeg kan sidde på toilettet og tage brusebad. Køkkenet er ændret lidt og udendørs er der lavet et par skridsikre ramper og jeg har monteret fjernbetjent el på porten
Jeg har med økonomisk hjælp fra nogle legater bygget mig en handicap motorbike i Thailand (se billeder og videoer). Den  er efter min mening smartere end de handicap scooter man kan få i Danmark. og den koster kun en brøkdel af hvad den ville koste i Danmark.
I 2018 har jeg bygget en ny og betydelig større motorcykel, så jeg kan køre længere omkring i Thailand med god komfort. Billeder kan ses under Foto 

Min hjemmelavede motorbike i Thailand. Den er bygget af en almindelig 2 hjulet Yamaha Mio 125 ccm.
Har købt et ekstra stel og bagende og lavet det om til en Trike hvor jeg kan sidde i kørestolen og køre den. Den har bakgear, som jeg har lavet af en starter moter og en tandkrans fra en Toyota og en 70 amp bil batteri. Så den skal oplades ca her 3'de uge.

Ting jeg har beskæftiget mig med. 
Jeg har lavet en del fedtstens arbejde, tegnet og forskellige dukker, men i de senere år har det mest været computer, foto og website der har interesseret mig.

 

Jeg har lavet bugtaler dukker og marionet dukker, alt er håndlavet og marionet dukkerne er lavet af træ, og tøj jeg selv har syet.

 

Nogle af mine tegninger, fedtsten og dukke. Klik på billede for større galleri.

Nogle af private billeder fra mine yngre år . Klik på billede for større galleri.

bottom of page